RECEPT

SVENSK SPIRULINA ÄR LEN OCH MILD, BÄTTRE ÄN ALL ANNAN DU PROVAT

IT WILL BLOW YOUR MIND AWAY!

Vår spirulina är neutral i smaken och har en väldigt len konsistens. För att få optimalt upptag av spirulinans höga näringsinnehåll så bör man äta den rå. Här kommer några tips på hur man kan använda den i matlagning. Förutom dessa så kan man ha spirulina på frukt och bär eller andra livsmedel eller bara äta den som den är!

Aquamole

1 Avocado

1 tsk färsk spirulina

1 msk olivolja

Saften av 1/2 citron eller lime

Havssalt och peppar efter smak


Om du vill ha lite hetare variant så pressa i en vitlöksklyfta, hackad chili samt lite hackad rödlök. Mosa ihop med en gaffel

Spirulinavinegrätt

1 msk färsk spirulina

1-2 tsk dijonsenap

1 klyfta hackad/pressad vitlök

2 msk vitvinsvinäger

3 msk extra virgin olivolja

Havssalt och färskmald svartpeppar efter smak.


Blanda ingredienserna och häll över din favoritsallad.

Hälsosmoothie

1 msk färsk spirulina

2 dl mandelmjölk eller liknande

1 dl svenska blåbär (ev frysta)

2 vitkålsblad eller och eller

1 dl babyspenat

1/2 avocado

1/2 tsk vanilj

1 tsk honung


Blanda ordentligt i mixer


Wrap med spirulina

Hacka grönsaker som du gillar

i tärningar. Blanda dem med solrosfrö och aquamole (eller blanda en grön majonäs på majonäs, spirulina salt och peppar). Lägg grönsaksblandningen på ett par salladsblad och vik ihop till en wrap. Grönsakerna kan med fördel marineras innan i lite balsamvinäger och örter.

Spirulina-bowl 2 portioner

2 msk färsk spirulina

2 bananer

1 avocado


Mixa i blender och häll upp i skål. Toppa med kiwi, blåbär, kokoschips, chiafrön och nötter eller det du gillar


Isglass med spirulina

1 msk färsk spirulina

saften från en halv citron

2 tsk honung

2 dl vatten


Blanda ingredienser i mixer och häll i isglassformar och frys in. Njut under varma sommardagar!